Xioami работи върху още два модела от серията 12

Offnews Последна промяна на 20 април 2022 в 06:39 416 0

xiaomi 12

В края на миналия месец стана ясно, че поне три телефона Xiaomi ще се захранват от предстоящия чипсет Snapdrgaon 8 Gen 1 Plus на Qualcomm. Единият несъмнено ще е Xiaomi 12 Ultra, който се очаква да дебютира през второто тримесечие на годината.

Нов доклад обаче сочи, че компанията подготвя още два модела от серията 12 – 12s и 12s Pro. Те най-вероятно също ще се захранват от подобрения чипсет Snapdragon 8 Gen 1 Plus.

Чипсетът Snapdragon 8 Gen 1 е създаден по 4nm процес на Samsung и захранва Xiaomi 12, 12X и 12 Pro. Неговата подобрена версия ще се произвежда от TSMS в Тайван и ще донесе редица подобрения, включително в производителността и енергоефективността.

Очаква се Snapdragon 8 Gen 1 Plus да бъде представен в началото на май, а след това да се появят и първите телефони, захранвани от него. Споменават се марки като Motorola, Lenovo, Xiaomi и Samsung, които ще са сред първите, пуснали модели с новия чипсет.

Xiaomi 12s с кодово име “diting” и номер на модела 2206123SC и Xiaomi 12s Pro с кодово име “unicorn” и номер на модела 2206122SC са двата нови смартфона на компанията, които според последните слухове ще се захранват от Snapdrgon 8 Gen 1 Plus и вече са забелязани в базата данни IMEI. За съжаление няма повече подробности за техните спецификации, но най-вероятно ще научим още в следващите седмици.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !