Xiaomi възнамерява само след три години да стане лидер при продажбите на смартфони

Offnews Последна промяна на 12 август 2021 в 17:34 679 0

lei_jun_bloomberg

В края на месец юни тази година китайската компания Xiaomi излезе на първо място по глобални продажби на смартфони. Но пресметнато за второто тримесечие Samsung Electronics успя да запази лидерството в тази сфера. Тези дни висшият мениджмънт на Xiaomi заяви, че сега пред компанията стои задачата да запази второто място по световни продажби на мобилни телефони и след три години уверено да стане лидер и да заеме първата позиция.

Xiaomi е основана преди 11 години, а тази година се навършват 10 години след анонса на нейния първи смартфон. Основателят на компанията организира гала празник, посветен на това събитие. И още, Лей Джун напомни на всички, че още през 2014 година е обещал в рамките на 5 или най-много 10 години да превърне Xiaomi в най-големия производител на смартфони в света.

Редица пазарни анализатори коментират, че през последните месеци големите успехи на Xiaomi в продажбите на смартфони до голяма степен се дължат на американските санкции, наложени срещу Huawei, който бе безапелационен лидер в тази област. Освободената от Huawei пазарна ниша бързо бе заета от Xiaomi, която веднага оглави почти всички рейтинги по-глобални продажби на мобилни телефони.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !