Xiaomi сервиз — какви са най-често срещаните неизправности

Offnews Последна промяна на 27 май 2021 в 15:07 4994 0

Xiaomi-Mi-11-Ultra-splash-1200x675

 

Телефоните Ксиаоми притежават едно от най-добрите съотношения между цена и качество на продуктите. Те са много добре технически издържани и при правилна употреба, вероятността за повреда е минимална. В повечето случаи обаче потребителите проявяват небрежност и невнимание при боравенето с тази техника и често се налага поправка в Xiaomi сервиз.

Кои са най-честите нужди от поправка в Xiaomi сервиз

Слабо място на съвременните смартфони от серията Redmi е конекторът за зареждане. След време на небрежна употреба се разхлабва и започва да дава проблеми при зареждането. Той е запоен с лентов кабел и смяната му, без специалната апаратура за ремонт, е трудна и неефективна задача. При проблемния конектор, зареждането става или твърде бавно или изобщо не е възможно.

Фърмуерът е другият често срещан проблем при устройствата на марката. В Xiaomi сервиза често се носят смартфони от китайския производител, които след опит за актуализация спират да се включват или връзката на устройството с компютър е невъзможна. Подобен проблем се решава с преинсталацията на софтуера.

Следващата, но не по важност, търсена услуга в Xiaomi сервиза за телефони, е нуждата от смяна на дисплей. Той е покрит с много пукнатини, стъклото е надраскано, липсва пълен или частичен образ, няма реакция след докосване или се наблюдават “светещи” точки по екрана. В подобен случай се извършва диагностика на телефона и модулен ремонт.

Как се извършват ремонтите на телефоните Ксиаоми

Абсолютно всеки оторизиран и сериозен Xiaomi сервиз винаги първоначално извършва безплатна диагностика. Така се откриват причините за възникване на неизправността и се идентифицират наченките на проблеми, които още не са се проявили. Всичко това се отстранява и реално се удължава животът на телефона, с едно посещение на сервизния център. След безплатната диагностика, експертите изготвят индивидуална оферта, която предварително коментират с клиента и ако той потвърди, започва поправката на самия апарат.

Също, в Xiaomi сервиз, ремонтите се извършват модулно, тъй като и разпространяваните от производителя резервни части са на модули. Тоест при смяна на дисплей, модулът е съставен от предпазното външно стъкло, междинния сензорен слой и матрицата. Така при неизправност в единия от елементите се сменя всичко.

Какви неизправности още могат да се отстраняват

В един Xiaomi сервиз, портфолиото от предлагани ремонтни услуги е доста разширено и в него влизат още:

  • Смяна на заден капак на корпуса;
  • Смяна на конектор за зареждане;
  • Невъзможност за включване на апарата;
  • Влошено състояние на снимките или клиповете;
  • Заливане с течност и пълна или частична загуба на функционалност;
  • Всякакви софтуерни неизправности, бекъпи, актуализации, преинсталация.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !