Xiaomi Mi 11 няма да включва зарядно в комплекта

Offnews Последна промяна на 27 декември 2020 в 15:20 4206 0

mi 11 box

Преди няколко години Apple реши да премахне жака за слушалки от смартфоните си. Тогава редица производители на смартфони с Android се подиграха на този ход на компанията от Купертино.

След това обаче бяхме свидетели на това как повечето от тях приеха същото решение, поне при флагманите. Сега историята изглежда се повтаря.

Apple представи новата си серия смартфони iPhone 12 през октомври, като ни изненада с премахването на зарядното и слушалките от комплектите на устройствата. Като причина за това от компанията посочиха грижа за природата.

Xiaomi и Samsung отново подходиха подигравателно, но изглежда и двете компании могат да предприемат същия подход по отношение на адаптера за зареждане. За Xiaomi това потвърди главният изпълнителен директор на компанията Лей Джун.

Той споделя, че в комплект с Mi 11, които ще се появят на 28 декември, няма да има заряден адаптер. Джун също цитира загрижеността към природата като причина за вземане на решението.

Според него не всички фенове на компанията ще приемат този ход. Той споделя и снимка на кутията на Mi 11, която видимо е по-тънка от тези на моделите, които са в комплект със зарядно.

Освен това на нея виждаме и някои надписи, включително за 108MP камера, Super AMOLED екран, HDR10+ сертификация и звукова система настроена от Harman Kardon.

Не се изненадвайте ако и други производители предприемат подхода с премахването на зарядното от комплекта на смартфони, а и други устройства през идната година.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !