Xiaomi анонсира нова технология за батерии с 10% по-голям капацитет и разширен мониторинг

Offnews Последна промяна на 13 декември 2021 в 07:18 161 0

Xiaomi battery

В кратка публикация в китайската социална мрежа Weibo Xiaomi разкри нова технология за батерии, върху която е работил екипът й за научноизследователска и развойна дейност. Тя трябва да бъде достъпна следващата година.

Според публикацията Xiaomi е успяла да увеличи съдържанието на силиций в батерията около 3 пъти. Това е довело до по-ефективно съхранение и капацетит.

В същия размер новата батерия може да побере около 10% повече mAh и да осигури до 100 минути допълнително врема за работа с едно зареждане. Технологията на опаковане също е преработена, което допълнително увеличава ефективността на пространството.

PCM модулът на защитената верига е наклонен под 90 градуса, което в крайна сметка спестява още малко място. Освен това Xiaomi е оборудвала новата батерия с чип за измерване на капацитета, който разчита на усъвършенствани алгоритми.

Тези алгоритми подобряват безопасността и продължителността на живота на клетките и следят зареждането през нощта. Така ще се избегне състояние на презареждане, когато телефонът стои на зарядно прекалено дълго.

Има и някои контроли на температурата с помощта на допълнителни сензори, тъй като както всички знаем литиево-йонните батерии не обичат много топлина. Не е ясно обаче как точно Xiaomi ще контролира температурата на батерията.

Първите масово произвеждани батерии от новия вид трябва да се появят около втората половина на следващата година. Разбира се не е ясно с кой модел смартфон ще дебютира новата технология.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !