Все още не е ясно дали Apple Watch Series 8 ще има функция за измерване на телесната температура

Offnews Последна промяна на 03 май 2022 в 06:39 694 0

watch-og-image-202203

За функцията за измерване на телесната температура в Apple Watch се заговори още миналата година. За съжаление тя така и не се появи с Apple Watch Series 7, но все още има шанс това да се случи с неговия наследник.

Apple Watch Series 8 може да не получи иновативни подобрения като мониторинг на кръвното налягане и кръвната захар, но все още има шанс да предложи измерване на телесната температура. Това твърди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter.

Според Куо причината функцията да не дебютира миналата година е в алгоритъма за изчисление, който ще подпомага сензора за измерване на температурата. Той е много важен, тъй като китката на ръката не е обичайно място за измерване на температурата, защото там тя може да се повлияе от външни фактори.

Анализаторът посочва, че Apple е постигнала напредък със своя алгоритъм и, ако той премине строгите й тестове за качество, функцията за измерване на телесна температура може да дебютира с Apple Watch Series 8 тази есен. Куо дава пример със Samsung, която също работи върху подобна функция за следващите си часовници и се сблъсква със същото предизвикателство, но все още не е напаснала алгоритъма си и затова е възможно да не успее да го направи до втората половина на годината.

Другите промени, които се очакват в Apple Watch Series 8 включват подобрения в наблюдението за неравномерен сърдечен ритъм, възможност за изпращане на съобщения през сателитни мрежи, нов режим на ниска мощност за удължаване живота на батерията и разбира се още разнообразни циферблати. Конкуренцията за Apple Watch Series 8 тази година ще е още по-голяма, тъй като Google се кани да представи първия си смарт часовник Pixel Watch по време на конференцията за разработчици Google I/O този месец.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !