Vivo X Fold може да се окаже истински конкурент на Galaxy Z Fold 3

Offnews Последна промяна на 28 март 2022 в 07:34 431 0

vivo x fold

Въпреки че сгъваемите телефони съставляват едва 0.5% от общите продажби през миналата година, според аналитичната фирма IDC, ръстът в сегмента е впечатляващ. Продажбите са се покачили с невероятните 264% на годишна база до 7.1 милиона борййки.

Китайската компания Vivo вероятно ще представи своя първи сгъваем модел Vivo X Fold днес. Той може да се окаже истинска заплаха за Galaxy Z Fold 3, твърдят топ инсайдерите Рос Йънг и IceUniverse.

Vivo X Fold ще има по-добри камери, което наистина е голяма стъпка, като се има предвид, че дори най-добрите модели до сега не впечатляват с характеристиките на камерите си. Очаква се той да има и по-добро съотношение на външния екран и по-надежден четец за пръстови отпечатъци.

Освен това Vivo X Fold може да има специална Water Drop панта, която ще помогне да е по-тънък и гънката на екрана да е по-невидима. От друга страна тази панта може да не е толкова издръжлива, колкота тази на Samsung.

Що се отнася до това дали Vivo X Fold ще стане по-популярен от Galaxy Z Fold 3, предстои да разберем, по редица причини. Малко вероятно е устройството да има камера под дисплея, а от друга страна и самият дисплей може да не е толкова добър, колкото енергоефективният Eco 2 OLED панел на Fold 3.

Остава открит и въпросът за обема на производството, цената и наличностите. Сега Samsung увеличи производството си и това й позволи да намали цената на своите сгъваеми устройства. Vivo X Fold от друга страна вероятно ще се произвежда в ограничени количества и може би ще е много висока цена.

Ако се вярва на слуховете, X Fold ще е телефон с дизайна на Z Fold 3 с 8.03 инчов 120Hz вътрешен екран и 6.5 инчов външен. Устройството ще се захранва от чипа Snapdragon 8 Gen 1 и ще има 4600 mAh батерия. Повече за него ще научим по-късно днес, когато Vivo ще сподели подробности, а може и да го представи официално.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !