Видеокартата RX 6900 XT вече се продава с 20% по-евтино от препоръчаното от производителя

Offnews Последна промяна на 22 май 2022 в 16:57 465 0

AMD-Ryzen-Zen-4-CPU-Radeon-RX-RDNA-3-GPU-1536x768

Американският интернет магазин Newegg започна да предлага топ-видеокартата Radeon RX 6900 XT за 799 щ. долара, което е със сериозните 200 щ. долара по-малко от препоръчителната продажна цена, дадена от производителя. Само преди половин година не можеше да се мисли за подобно нещо, понеже криптоминьорите бързо изкупуваха на големи партиди всички графични карти.

Това дори не е някаква фирмена модификация, а партньорската ASRock OC Formula RX 6900 XT, която е със заводски овърклок и подсилено охлаждане. Тя има три вентилатора и три конектора за подаване на допълнително захранване, два BIOS чипа и 21-фазово захранване на чипа.

Веднага да уточним, че се продава версия Open Box на тази видеокарта. Това означава, че потребителят е купил тази графична карта, отворил е кутията и веднага я е върнал в магазина. Производителят е направил съответните тестове, за да се убеди, че тя не е използвана и работи без проблеми, след което намалява цената. Разбира се, гаранцията на устройството е съвсем същата като за съвсем новите видеокарти.

Продава се и съвършено нова Radeon RX 6900 XT в запечатана опаковка. Така например, моделът XFX Speedster MERC319 в същия онлайн магазин се предлага за 900 щ. долара, което е със 100 щ. долара по-евтино от препоръчаното от  производителя.

Тези предложения на Newegg са в сила до 1-ви юни тази година.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !