В стрес теста AIDA64 консумацията на процесора Intel Core i9-12900K достига 250 W

Offnews Последна промяна на 30 август 2021 в 09:00 612 0

Intel-XTU-Alder-Lake-3

Топ-моделите на процесорите от фамилията Alder Lake-S явно ще бъдат доста горещи. Мениджърът на Lenovo China Gaming Desktop с никнейм Wolfstame публикува няколко скрийншота на неизвестен чип от серията Alder Lake-S, като най-вероятно това е Intel Core i9-12900K. Процесорът е преминал стрес тестовете на пакета AIDA64 с продължителност 51 минути.

При избор на опцията Stress FPU, който натоварва процесора чрез интензивни изчисления с плаваща запетая, чипът се е нагрял до максимум 93°C , като неговата средна температура е била 86°C. Средната консумация на чипа възлиза на 248 W с пикове до 255 W. Wolfstame обърна специално внимание на използваното от него качествено охлаждане. Той навярно леко е клокнал този чип, понеже номиналният лимит на мощност PL2 за Core i9-12900K е 241 W при дължина на Tau няколко стотни от секундата.

Всичко това означава, че излизането на процесорите Alder Lake-S на пазара е все по-близо. Това се потвърждава и от факта, че Intel включи тази процесорна фамилия в най-новата версия на помощната програма XTU (Extreme Tuning Utility). Тя е специално предназначена за овърклок на централните процесори на Intel и за тестването на различни конфигурации с възможност за изпращане на резултатите към уеб портала HWBot.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !