Това са новите носими джаджи от Samsung - Galaxy Watch5 и Buds2 Pro

Павлин Луканов Последна промяна на 10 август 2022 в 22:14 6050 0

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Снимка Samsung

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Заедно с новите си смартфони със сгъваеми екрани, Galaxy Z Flip4 и Galaxy Z Fold4, Samsung представи още серията смарт часовници Galaxy Watch5, както и безжичните слушалки Galaxy Buds2 Pro. Тук най-голямата промяна идва с добавянето на Pro версия в линията часовници, както разбира се и очаквани за преминаването към ново поколение подобрения.

Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro

Новото поколение смарт часовници включва общо три модела, Watch5 в размери 40 и 44 мм, както и 45 мм Watch5 Pro. Всички те включват екран със защитно покритие от сапфирен кристал (подобрено при Pro версията), предлагайки 60% по-голяма защита от издрасквания. Освен това те имат сертификации за водоустойчивост 5ATM и IP68, както и покриват военните стандарти за издръжливост MIL-STD-810H.

Размерите и теглото на Galaxy Watch5 са 39.3 х 40.4 х 9.8 мм. при 28.7 гр. за 40-милиметровия и 43.4 х 44.4 х 9.8 мм и 33.5 гр. за 44-милиметровия. По-големият модел е с 1.4-инчов Super AMOLED екран (450 х 450 пиксела), а по-малкият с 1.2-иночв (396 х 396 пиксела). И двата поддържат Always On Display функционалност. Watch5 Pro от друга страна е с размери 45.4 х 45.4 х 10.5 мм. И тежи 46.5 гр. като е заложено на 1.4-инчов екран. Тук липсва въртяща се рамка като при моделите Classic от предходни поколения.

Galaxy Watch5 Pro е с конструкция от титан, а рамката се издига над екрана за по-голяма защита. Тук е заложено и на нов дизайн на каишката, D Buckle, за по-лесна промяна на дължината. При останалите модели корпусът е алуминиев.

И трите устройства използват чипсет Exynos W920, както при Watch4, с 1.5GB RAM и 16GB памет за файлове. В софтуерно отношение откриваме One UI Watch 4.5 с добавени нови приложения като SoundCloud и Deezer, както и гласово управление за Spotify чрез Google Assistant. Pro версията включва доста голяма батерия, 590 mAh, спрямо капацитет от 284 mAh за 40-милиметровата версия и 410 mAh за 44-милиметровата. Има и бързо безжично зареждане.

Watch5 Pro предлага възможност за проследяване на предварително зададен маршрут за тренировка, обратно проследяване и навигация чрез вибрация и гласови индикации. Часовниците са с вградена поддръжка за навигационните системи GPS, GLONASS, Galileo и BeiDou. Освен това имат компас, барометър, сензор за температура, акселерометър, жироскоп и светлинен сензори. Налична е опция за LTE клетъчна свързаност, както и Bluetooth 5.2, двубандов Wi-Fi 5 n и NFC.

За проследяване на тренировки и здравни показатели се разчита на BioActive сензор за измерване на пулса и биоелектричен импеданс. Възможно е изготвянето на ЕКГ, проследяване качеството на съня с препоръки и т.н. Разбира се можете да разчитате на широк набор от тренировки.

Цени и наличност

Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro са налични за предварителна поръчка в България от 10 август, а ще се предлагат официално на пазара от 26 август. Galaxy Watch5 44мм се предлага в Графит, Сапфир и Сребристо, а малката 40мм версия е в Графит, Розово златно и Сребристо с каишка в цвят Bora лилаво. Galaxy Watch5 ще се предлага на стартова цена от 579 лв. за Bluetooth версията и 679 лв. за LTE версията.
Galaxy Watch5 Pro ще се предлага в цветовете Черен титан и Сив титан с цена от 899 лв. за Bluetooth версията и 999 лв. за LTE версията. При предварителна поръчка на Galaxy Watch5 Pro, потребителите могат да го получат с Galaxy Buds live на цената на часовника.

Galaxy Buds2 Pro

Новите напълно безжични слушалки Samsung Galaxy Buds2 Pro са с 15% по-малки от предшествениците си, като предлагат ергономичен дизайн и са по-комфортно. Добавени са също така специални отвор и решетъчно покритие за по-ефективна въздушна струя. Всяка от слушалките има по три микрофона и подобрена защита срещу вятър.

Слушалките разполагат с подобрена „интелигентна“ технология за активно шумопотискане, която е с 3 децибела по-ефективна от предходното поколение. Налична е и функционалност Voice Detect, която засича, че говорите и автоматично деактивира шумопотискането. Има и режим за пропускане на звука.

В основата на слушалките са 10-милиметрови говорители за 24-бивот Hi-Fi звук, като се поддържа и 360-градусово озвучаване и проследяване движенията на главата. За свързване се използва Bluetooth 5.3, като настройката на звука е от AKG, а има и водоустойчивост IPX7. s един заряд на батериите се достигат до пет часа плейбек при активирано шумопотискане или шест без тази опция. Наличната в кейса батерия удължава времето до съответно 18 или 29 часа. Кейсът се зарежда чрез USB Type-C порт или безжично. Galaxy Buds2 Pro ще се предлагат в черен, лилав и бял цвят с препоръчителна цена в Европа от 230 евро.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !