Touch ID ще се завърне във водещите модели iPhone

Offnews Последна промяна на 24 юни 2021 в 06:52 4616 0

under-display-touch-id

Последният модел iPhone с Touch ID беше новият iPhone SE, който дебютира миналата година. Не можем обаче да го разглеждаме като флагманско устройство. Последните такива, които използваха Touch ID, бяха iPhone 8 и 8 Plus през 2017 година. Това като че ли означава, че сензорът за пръстови отпечатъци завинаги е напуснал топ смартфоните на Apple, но това не е така. Изглежда той ще се завърне отново през 2022 година.

Известният анализатор Минг-Чи Куо разкри вълнуващи подробности за бъдещите модели на компанията. Той вярва, че догодина ще получим нов модел iPhone SE, който ще се появи през първото полугодие. Според източниците му Touch ID също ще се завърне, но това не значи, че ще има хоум бутон, или че сензорът ще е вграден в този за включване и изключване.

Изглежда Apple най-сетне е намерила приемлив начин да вгради Touch ID под дисплея и това ще се случи с някои от моделите iPhone следващата година. И като говорим в множествено число - всъщност тогава телефоните ще са четири.

Два от телефоните ще са с 6.1 инчов дисплей, а останалите два ще са с 6.7 инчов. Моделите от по-висок клас се очаква да пристигнат точно с този вграден под екрана сензор за пръстови отпечатъци. Тези от по-нисък клас, отново един с 6.1 и един с 6.7 инчов екран, няма да предоставят тази опция, за да поддържат по-ниска цена. Всичко това навява мисълта, че 5.4 инчовия мини модел няма да бъде продължен, но все пак да не забравяме новия iPhone SE, който ще дебютира през първата половина на годината.

Анализаторът отива още по-далеч в прогнозата си и твърди, че 6.7 инчовият iPhone от нисък клас ще струва под 900 долара. Освен това Куо вярва, че моделите от висок клас ще са оборудвани с подобрена широкоъгълна камера с 48 мегапикселов сензор.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !