Технологията на OPPO поддържа батерията на Find X5 Pro на 80% капацитет след 1600 цикъла на презареждане

Offnews Последна промяна на 22 март 2022 в 06:42 577 0

oppo-find-x5-pro-3

Чрез увеличаване капацитета на батерията Apple превърна своя iPhone 13 Pro Max в наистина издръжлив телефон. Честно казано обаче, истинската иновация в тази област идва от Китай.

Става въпрос за OPPO и нейната 240W SuperVOOC Flash Charger технология, демонстрирана на MWC, която зарежда напълно батерия само за 9 минути. Въпреки че не е съвсем готова, тази технология за зареждане наистина ще промени играта.

Както OnePlus, така и Realme и OPPO ще пуснат 150W зарядно устройство по-късно тази година, което ще зарежда батерията само за 17 минути. Допълнителното му преимущество е, че при липса на достатъчно време, то може да зареди батерията до 50% за едва 5 минути.

Проблемът с бързото зареждане е, че съкращава живота на литиевата батерия, използвана обикновено в съвременните телефони. Сега OPPO пусна прессъобщение за технология, която използва в своя флагман Find X5 Pro след три години изследвания и иновации.

Лабораторните тестове на т.нар. Battery Health Engine показват, че дори след 1600 цикъла на зареждане, батерията работи с 80% от първоначалния си капацитет. Всеки цикъл се състои от зареждане на напълно изтощена батерия до 100% и след това повторното й изтощаване до 0%.

Графиката сочи, че Battery Healthc Engine на OPPO поддържа батерията в по-добра форма след приблизително четири години. Литиева батерия, заредена с помощта на Flash Charge, пада до 80% капацитет след 800 цикъла на зареждане, но с Battery Health Engine са нужни 1600 цикъла, за да се случи това.

Всичко това означава, че батерията на OPPO Find X5 Pro ще издържи два пъти по-дълго от батерия, зареждана с помощна на конвенционалната технология за бързо зареждане Flash Charge. Освен това компанията е предприела и редица стъпки по отношение на безопасността и продължава да усъвършенства своята технология.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !