TCL започва продажбите на очила с дисплеи вместо стъкла

Offnews Последна промяна на 25 юни 2021 в 15:17 4647 0

NxtWear2

Китайската TCL от месец юли тази година започва първоначално в Австралия продажбите на ново портативно устройство, които се включва към смартфона и струва 680 щ. долара.  След около месец се очаква устройството да се появи и в Европа. Това са на пръв поглед обикновени очила, стъклата на които всъщност са дисплеи. Компанията тества технологията от няколко години и първия прототип показа по време на онлайн изложението CES 2021.

Новият проект на TCL носи името NxtWear. Компанията подчертава, че предлаганата на пазара конфигурация са качествени VR и AR очила. Те са оборудвани с два 1080р Micro OLED дисплея, които за потребителя с NxtWear са аналогични на екран с размер на диагонала 140 инча.

Устройството може да бъде включено към смартфон, таблет, лаптоп и персонален компютър, които са оборудвани с USB Type-C порт. Очилата NxtWear са съвместими и с най-новите Mac компютри, iPad Pro и Samsung S21. След включването пред очите на зрителя възниква екран със съотношение на страните 16:9. Очилата заедно с кабела тежат 130 грама. В рамката на очилата са вградени стерео говорители, но TCL препоръчва използването на качествени безжични слушалки.

 

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !