TCL обяви първия си 5G таблет в партньорство с Verizon

Offnews Последна промяна на 22 октомври 2021 в 06:53 216 0

tcl-tab-pro-5g-800x427

TCL обяви първия си 5G таблет за американския пазар, наречен TCL TAB Pro 5G. Компанията посочи, че пускането на устройството бележи непрекъснатия й ангажимент да внесе “достъпни 5G решения” на пазара в Северна Америка.

TCL гарантира, че TAB Pro 5G ще “ви държи във връзка с всеки аспект от вашия дигитален живот, у дома и в движение”.

В предната част на TCL TAB Pro 5G е разположен 10.36 инчов Full HD+ дисплей с резолюция 1200 х 2000 пиксела. Компанията е включила технологията NXTVISION, която предоставя на потребителите подобрен цвят, яснота и контраст, в допълнение към преобразуването в реално време на SDR в HDR. Таблетът има стерео високоговорители, което осигуряват потапящо изживяване при гледане на съдържание и Dragontrail стъклена защита.

В основата на TCL TAB Pro 5G е чипсетът Snapdragon 480 5G на Qualcomm. Той е осемядрен, изграден на 8nm възлова архитектура и беше представен по-рано тази година. Чипсетът разполага с Kryo 460 CPU с тактова честота до 2.д GHz. За 5G той има X51 5G Modem-RF System, която поддържа както mmWave, така и Sub-6 GHz 5G мрежи.

В съчетание с 4 GB RAM, таблетът може да осигури добро медийно изживяване. Освен това устройството предлага 64 GB вградена памет и поддържа до 1ТВ microSD карти. Всичко това се подсигурява от 8000 mAh батерия, която според компанията трябва да осигури часове забавления, видео и разговори в движение. TCL посочва, че таблетът трябва да се зарежда за по-малко от 4 часа и да издържи до 17 часа при смесена употреба. Той предлага и реверсивно зареждане, което ви позволява да споделяте живота на батерията с вашия смартфон. Има и режим за пестене на енергия и Smart Manager.

Що се отнася до камерата, основната е 13 мегапикселова, а предната 8 мегапикселова. Устройството предлага филтри в реално време, анимиране на клипове и разширени AI функции като Sky Enhancement и Object Eraser, като използва технологията NXTVISION за подобрение на снимките.

Цената на устройството е 399.99 долара. То ще бъде достъпно ексклузивно за Verizon, която предлага и интересна оферта с намаление до 100 долара в комбинация с план и смартфон.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !