Sony патентова култов контролер за PlayStation за телефони

Offnews Последна промяна на 30 ноември 2021 в 07:27 581 0

sony-ps-dualshock-for-phones

Изглежда, че Sony не се шегуваше, когато каза, че ще поднови фокуса си върху игрите в сферата на мобилните устройства. Още през 2011 година излезе концепцията Sony Xperia Play, странен слайдер с джойстик и бутони, които имитират контролера на PlayStation.

Тогава обаче екраните на телефоните бяха много по-малки и с по-ниско качество, а чипсетите бяха доста бавни за бързите 3D игри. С днешните 5nm процесори и предстоящата 3/4nm еволюция, както и HDR мобилни дисплеи с разделителна способност до 4К, може би е време PlayStation изживяването на телефоните да бъде възродено.

Sony патентова контролер, подобен на PlayStation, предназначен за мобилни устройства. Той има всички емблематични бутони, подложки и тригери, които познаваме и обичаме от пълноценната конзола, но не търсете вибрации в стил DualSense, тъй като патентното изображение много прилича на изпитания DualShock.

Всъщност още през октомври Sony преследваше бившия ръководител на съдържанието на Apple Arcade, Никола Себастиани, като шеф на мобилното подразделение с изискването при работа да се използват влиянието на игрите и разпознаването на марката в тази сфера. В допълнение, ръководителят на франчайз PlayStation, Джим Райън, потвърди новата посока:

“Мислихме как играчите се наслаждават на нашето съдържание и постигнахме известен ранен успех с експериментирането с мобилни игри и приложения, за да предоставим по-голям избор на геймърите. Мобилните устройства са само една от областите, които изследвахме, за да достигнем до милиони геймъри извън нашите платформи.

PlayStation разполага с огромен каталог от разнообразни IP адреси от първи страни, които могат да преминат към игри със смартфони и да допълнят нашите ААА игри или игри на живо. Проучваме мобилния пазар с някои прекрасни франчайзи на PlayStation, така мче, моля, следете новините!”

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !