Sonos вече има и премиум безжични слушалки – Ace

Павлин Луканов Последна промяна на 22 май 2024 в 19:18 651 0

Sonos Ace

Снимка Sonos

Sonos Ace

От известно време имаше слухове за това, че компанията известна със звуковите си продукти, Sonos, възнамерява да навлезе в нов за нея сектор, а именно слушалките. Е това вече е факт след като Sonos представи най-новия си модел, Sonos Ace. Става дума за безжични слушалки, които са позиционирани във високия клас и влизат в директна конкуренция с популярни модели като Apple AirPods Max и Sony WH-1000XM5.

Разбира се Sonos има отлична репутация относно качеството на продуктите си, като предстои да видим дали то ще се пренесе и в този нов тип за нея устройство. Иначе Ace използват Bluetooth 5.4 за безжична връзка към съвместимите устройства. Заложено е на 40-милиметрови говорители, както и общо осем микрофона, които спомагат за шумопотискането. Теглото на слушалките е под това на AirPods Max.

Сред функционалностите им са ефективно активно шумопотискане, режим на пропускане на околния шум, пространствен звук Dolby Atmos, както и проследяване движенията на главата. Ако разполагате с други продукти на компанията ще получите и други добавки. Това включва бързо превключване между свързаните устройства за възпроизвеждане от разнообразни източници. Това е по подобие на начина на работа на AirPods Max с Apple TV. Support for other Sonos soundbars like the second-generation beam is coming later this year.

Освен това Ace разполагат с нова функционалност наречена TrueCinema, която използва възможността на модели на Sonos да създават 3D карта на помещението за симулиран на акустиката около потребителя при слушане на пространствен звук. На теория това би трябвало да пресъздаде усещане за съраунд изживяване. Тази опция ще бъде добавена по-късно през годината.

Цената на Sonos Ace в Европа е 499 евро (близо 1000 лв.), което определено не е малко. Иначе компанията е изправена пред недоволство от страна на потребителите. Това стана след обновление на мобилното приложение, като в новата версия са премахнати функционалности, включително за достъпност. Иначе приложението се използва освен за управление на някои основни възможности, също за настройка на еквалайзера, но и други специализирани опции.

На самите слушалки има и хардуерни бутони за управление на някои функционалности. С един заряд на батерията се постигат до 30 часа плейбек при активно шумопотискане, а освен това има и бързо зареждане при заряд за 3 часа след 3 минути зареждане. Освен безжична, има и жична връзка през USB-C и 3.5 мм жак. За удобно пренасяне на слушалките има предвиден и калъф, който идва с тях.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !