Sonos може да пусне свой собствен гласов асистент следващия месец

Offnews Последна промяна на 05 май 2022 в 10:35 535 0

sonos

Дългоочакваният гласов асистент на Sonos изглежда скоро ще бъде факт. Очаква се той да бъде пуснат на 1 юни в САЩ, а по-късно и в други държави.

Той ще предлага гласов контрол за възпроизвеждане на музика на много от устройствата на компанията и ще бъде алтернатива за потребителите, които предпочитат да не използват Amazon Alexa и Google Assistant.

Съобщава се, че интелигентните високоговорители и звуковите ленти, които поддържат платформата S2, ще получат поддръжка на Sonos Voice. Според слуховете, саундбар за 250 щ. долара, наречен Sonos Ray, вероятно ще бъде сред тях.

Sonos Voice ще поддържа Apple Music, Amazon Music, Pandora, Deezer и Sonos Radio. Гласовият асистент обаче няма да работи със Spotify или YouTube Music.

Припомняме, че през годините Sonos имаше спорни взаимоотношения с Amazon и Google. През 2020 г. компанията съди Google за предполагаемо нарушение на патент за високоговорители.

Комисията за международна търговия на САЩ взе решение по случая по-рано тази година. То доведе до необходимостта Google да направи някои промени продуктите си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !