Смарт телевизорът KIVI 43U750NB променя представата за гледане на телевизия (Ревю)

Александър Александров Последна промяна на 06 юли 2023 в 21:15 225 0

KIVI 43U750NB
KIVI 43U750NB

През последните години смарт телевизорите се настаниха трайно в домовете ни, променяйки начина, по който гледаме телевизия и се забавляваме. Тези иновативни устройства комбинират възможностите на обикновения телевизор и компютъра, предоставяйки на потребителите по-богато и интерактивно съдържание. Освен да гледат филми, сериали и предавания от различни източници, с тях те могат да играят игри, да се обучават и дори да спортуват.

Всички тези предимства увеличават търсенето на такива устройства, а това съвсем логично разширява и конкуренцията в сектора, като се появяват все повече компании с интересни предложения. KIVI е бързо – развиващ се европейски производител на смарт телевизори, чиито модели могат да се закупят и в търговската мрежа в България. Наскоро в редакцията получихме възможността да тестваме един от техните модели – KIVI 43U750NB и в следващите редове ще споделим какви са впечатленията ни от него.

Външен вид

Първото, което прави впечатление в устройството, е неговият семпъл и минималистичен дизайн, който може да пасне на всякакъв интериор. Той е почти безрамков (ширината на страничните му рамки е едва 2,6 мм.), което означава, че екранът се простира почти до самите ръбове на телевизора. Това не само придава елегантен външен вид, а също така позволява на зрителите да имат по-широк изглед на картината.

Диагоналът на екрана е 43 инча, което предоставя достатъчно голяма визуална повърхност и прави гледането на филми, сериали и друго видео съдържание много по-пълноценно. В добавка, корпусът е разположен върху тънки и елегантни метални стойки, което допринася за минималистичната визия на модела.

Дисплей

В центъра на този минималистичен дизайн е високотехнологичният екран, осигуряващ отлично качество на изображението в резолюция 4К. Тестовете ни показаха, че картината се отличава с висока детайлност и яснота на образа.

Смарт телевизорът KIVI 43U750NB разполага също с Direct LED осветление на целия екран, както и с функцията Super Contrast Control, осигуряваща автоматична регулация на контраста, който е 10000:1. Броят на цветовете в телевизора е 1,07 милиарда.

Качество на картината

Моделът на KIVI разполага с вградена HDR технология, предлагаща богата цветова гама. Тя позволява на екрана да показва по-широк спектър от цветове и тонове, което води до по-реалистично и живо изображение.

Високото качество на картината се дължи и на технологията Ultra Clear, благодарение на която смарт телевизорът предоставя ясно изображение с максимален детайл. Технологията преработва всеки малък фрагмент от кадъра, което води до по-подробно изобразяване на обектите и постигане на по-голям контраст между тях.

В добавка – технологията Super Contrast Control допълнително оптимизира контраста на екрана и позволява на зрителите да забележат всички детайли, дори и тези, които се намират в по-тъмните области.

Впечатляващ звук

Това е нещо друго, което прави добро впечатление при KIVI 43U750NB. Високоговорителите на модела са оптимизирани с добър баланс на тоналността и чистота на аудиоизлъчването, което дава възможност на зрителите да се насладят на качествен и ясен звук, когато гледат любимите си филми и сериали или слушат музика през телевизора.

Операционна система

Операционната система на смарт телевизора е Android TV 11, която осигурява богат набор от функции и достъп до разнообразни приложения и услуги. Това позволява на потребителите да гледат видео, да достъпват най-популярните стрийминг платформи, да слушат музика, да играят игри, както и много други възможности.

Памет и производителност

Моделът разполага с четири процесорни ядра, които обезпечават бързото и ефективно изпълнение на задачи и работата с различни ресурсоемки приложения. Както успяхме да се убедим сами, умният телевизор поддържа високо качество при работата с различни стрийминг и други мултимедийни услуги.

Вградената памет на телевизора е 8 GB, което предоставя сравнително голямо пространство за съхранение. Това позволява на потребителите да инсталират и използват разнообразни приложения и съдържание без проблеми.

Предимствата на KIVI Media 2.0

В добавка към Android TV, KIVI 43U750NB включва и услугата KIVI Media 2.0, която дава достъп до игри, телевизионни канали и тренировки със световноизвестни шампиони в различни сфери. Закупувайки модела, клиентите получават още безплатен достъп до различни телевизионни канали с филми, анимации, музика и новини, както и ефективни тренировъчни програми в секцията “Фитнес”.

Секцията с игри на KIVI Media включва множество облачни игри, сред които и редица популярни заглавия. В добавка, платформата AirConsole предлага 90 уникални игри за приятели и семейство. Благодарение на нея, до 16 човека могат да играят едновременно на един телевизор, като за целта им е нужен единствено смартфон.

Образователни възможности

Друга функция на смарт телевизора, която намерихме за много полезна, е безплатният достъп до образователно – развлекателната платформа Da Vinci Kids. Тя предлага широка гама от видеоклипове комбиниращи забавни и образователни елементи, включително и интерактивно съдържание, както и игри за смартфони и таблети. С тази опция децата могат да получат достъп до качествено образователно съдържание, което ще им помогне да разширят знанията и уменията си, докато се забавляват по един иновативен начин.

В заключение

можем да кажем, че смарт телевизорът на KIVI предлага комбинация от високо качество на изображението, удобство, разнообразни функционалности и всичко това – в стилен и ненатрапващ се външен вид. Тези предимства, в добавка към достъпната цена, го правят много добър избор за всяко домакинство, което търси разнообразни възможности за забавление в домашна среда. KIVI 43U750NB идва с тригодишна гаранция за дисплея, както и с клиентска поддръжка 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата.

Смарт телевизорът може да бъде закупен от тук. Партньори на KIVI в България са Ozone, Техномаркет и Технополис.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !