След Apple и Xiaomi пуска програма, която позволява на потребителите самостоятелно да ремонтират устройствата си

Offnews Последна промяна на 24 ноември 2021 в 06:44 160 0

На 17 ноември Apple най-сетне представи програма, която позволява на потребителите самостоятелно да ремонтират устройствата си, използвайки оригинални части и ръководства. След години на правни битки изглежда, че и Xiaomi ще направи същото.

Компанията публикува в Twitter изображение, с което показва на потребителите си колко много се грижи за тяхното изживяване и как се стреми да стане по-добра и по-удобна за тях. Изображението предполага, че Xiaomi иска да предложи по-добри услуги и по-добра пригодност за ремонти, под формата на инструменти, ръководства и части, въпреки че не го споменава изрично.

Вместо това компанията посочва “Останете с нас”, което предполага, че има още за обявяване в следващите дни. Не ясно какво има предвид Xiaomi, тъй като и самият туит е много неясен и не дава никакви подробности.

Съобщението е публикувано от Xiaomi Индия и можем да очакваме, че компанията първо ще тества там новата си услуга за самостоятелни ремонти на устройства. Към момента обаче всичко това са само спекулации.

Известно е, че Xiaomi заема и копира директно определени дизайни от други производители и предлагането на повече ремонтни услуги със сигурност би било добре дошло допълнение, тъй като би предложило повече свобода и възможности на клиентите й да ремонтират своите устройства. Възможно е компанията да иска да обедини определени услуги в едно приложение или да опрости пакетите си, за да ги направи по-лесно достъпни за нови потребители.

Каквото и да планира Xiaomi, услугите й ще получат някаква форма на надстройка в съвсем близко бъдеще и се надяваме това да ги направи по-прости и достъпни за повече потребители. Остава да разберем точно какво предстои и дали и кога ще се разпространи извън Индия.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !