Сглобете сами своя e-paper смарт часовник с този комплект за 50 долара

Offnews Последна промяна на 14 януари 2021 в 07:39 6364 0

Watchy 3

Ако някога сте искали да бъдете като Стив Возняк и да имате свой собствен часовник Squarofumi (SQFMI), това вече може да се осъществи с помощта на комплект с цена от едва 50 долара.

Часовникът се нарича Watchy, а хардуерът и софтуерът му са напълно персонализирани. Можете да го използвате веднага, тъй като печатната платка действа като тяло и има точки за закрепване на каишка. Устройството се задвижва от Arduino и предлага 1.54 e-paper дисплей.

Сайтът на SQFMI има раздели за циферблати и калъфи, но в момента и двата показват само надписа “Очаквайте скоро”.

За да сглобите сами своя смарт часовник, ще се наложи да закачите дисплея с размери 200 х 200, печатната платка и батерията с капацитет от 200 mAh. Часовникът предлага WiFi, Bluetooth, 3-осен акселерометър и четири бутона, които могат да се използват за навигация, или каквито и да е други функции.

Watchy разполага с хардуер, с който може би са запознати част от потребителите, любители на самоделни устройства и идва с предварително зареден софтуер. Ако искате да направите промени в циферблата, ще трябва да изтеглите Arduino IDE и да ги програмирате сами.

Подходът “изгради сам” означава, че можете да получите точно каквото искате. Ако искате калъф, който прилича на iPod или Game Boy и подходящ интерфейс, можете да си отпечатате 3D калъф и да кодирате часовника сами. Това е свобода, която няма шанс да получите от повечето смарт часовници на пазара, въпреки че много от тях предлагат богата гама циферблати за изтегляне.

Животът на батерията, който SQFMI изчислява, зависи от начина на ползване, но компанията посочва, че ако просто използвате устройството като часовник, то ще издържи от пет до седем дни. В случай, че често извлича данни, с едно зареждане ще изкара два до три дни. Отвореният код на проекта обаче означава, че винаги можете да добавите батерия с по-голям капацитет, или да направите софтуерни оптимизации, ако можете да се лишите от някои функции.

Часовникът използва ESP32 SOC, който може да бъде програмиран с Arduino и MicroPython и вече се продава, а на сайта на SQFMI има достатъчно налична информация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !