Серията Asus ROG Phone 6 залага на най-мощния мобилен хардуер за Android

Павлин Луканов Последна промяна на 06 юли 2022 в 19:29 2346 0

Asus Rog Phone 6

Снимка Asus

Asus Rog Phone 6

Въпреки нишовото естество на сегмента на гейминг смартфоните, някои компании продължават да се конкурират и тук, а това разбира се е от полза за потребителите. Последният пример за това са новите попълнения на Asus в геймърската линия телефони ROG Phone. Става дума за ROG Phone 6 и ROG Phone 6 Pro. Двата модела споделят голяма част от основните си параметри, като има някои не чак толкова съществени разлики. Затова започваме с общото между тези две мощни устройства.

Геймърските машини в джоба

ROG Phone 6 и 6 Pro залагат на AMOLED екрани с диагонал 6.78 инча, резолюция Full HD+ (1080 x 2448 пиксела) честота на опресняване до 165 Hz (със стъпки 60, 90, 120, 144 и 165 Hz) и отчитане на допир до 720 Hz. Освен това имат пикова яркост 1200 нита, защитно покритие Gorilla Glass Victus и вграден под панела скенер на отпечатъци.

За високата гейминг производителност е заложено на актуалния флагмански чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, който е комбиниран с до 16GB LPDDR5 RAM (ROG Phone 6) и до 18GB (в ROG Phone 6 Pro). Освен това има до 512GB UFS 3.1 място за съхранение, която обаче не може да бъде разширена, поради липсата на слот за SD карти.

Очаквано е използвана и подобрена охладителна система, която по данни на компанията намалява температурата на процесора с до 10 градуса по Целзий. Добавени са още програмируеми ултразвукови бутони AirTrigger, които са разположени отдясно и отзад на корпуса. Телефоните имат и насочени напред стерео високоговорители, поддръжка за пространствен звук Dirac Virtuo, както и жак за слушалки. Конструкциите им са със сертификация IPX4 за устойчивост на изпръскване с вода.

Що се отнася до системата от камери, основните включват 50MP сензор Sony IMX766, 13MP с ултраширокоъгълен обектив и 5MP за макро кадри. За селфита има 12MP сензори Sony IMX663 в рамките над дисплея. Захранването идва от двуклетъчни батерии с капацитет 6000 mAh, като се поддържа мощност на зареждане до 65W. Иначе устройствата разполагат още с по два USB Type-C порта, а в софтуерно отношение е заложено на Android 12 надграден с интерфейса ROG UI/Zen UI. Налична е 5G/4G, Wi-Fi 6e мрежова свързаност, като има още NFC и Bluetooth 5.2.

Разликите в Pro варианта

Основните разлики, отвъд количеството системна памет, са в наличието на програмируем AMOLED екран на гърба на ROG Phone 6 Pro и цветовите разновидности. ROG Phone 6 се предлага в черен и бял цвят, а Pro вариантът само в бял. При ROG Phone 6 има RGB екран на гърба, който показва логото на гейминг бранда. Другата я споменахме – Pro версията идва само в конфигурация от 18GB оперативна RAM памет и 512GB място за съхранение.

Цените започват от 999 евро (1952 лв.) за базовата памет конфигурация на ROG Phone 6 (12GB RAM + 256GB памет за файлове) и достигат до 1299 евро (2538 лв.) за ROG Phone 6 Pro (18GB RAM + 512GB). Устройствата ще са налични в Европа.
Заедно с двата телефона дебютират и няколко аксесоара. Става дума за охладителя AeroActive, геймпада ROG Kunai, както и слушалките ROG Cetra True Wireless и Cetra True Wireless Pro.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !