Sennheiser продава подразделението си за слушалки

Offnews Последна промяна на 07 май 2021 в 12:53 5668 0

sennheiser

Швейцарската компания Sonova, която е позната основно с медицинските си аудио продукти, купува подразделението за потребителска електроника на германската Sennheiser. Основна част от това подразделение е бизнесът със слушалки.

Sennheiser предлага жични и безжични слушалки, както и саундбар устройства. Чрез новата си придобивка Sonova навлиза и на конкурентния пазар за персонално звуково оборудване.

Sennheiser обяви, че търси купувач на въпросното си подразделение в средата на февруари. Решението е продиктувано от силната конкуренция в сектора.

Въпреки рекордните продажби през 2019 г., компанията не се справя добре, тъй като маржовете са ограничени. Част от мерките за съкращаване на разходите бяха и освобождаването на 650 служители.

Сега изглежда неприятностите на Sennheiser приключват с намирането на купувач. От компанията споделят, че са открили добър партньор в лицето на Sonova.

Швейцарците заявиха от своя страна, че ще продължат да продават продукти с марката Sennheiser. За целта ще бъде използван опитът и на двете компании, натрупан през годините.

Сделката по покупката е на стойност 200 милиона долара.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !