Резултати от Geekbench тест потвърдиха Snapdragon 8 gen 1 и 12 GB RAM за OnePlus 10 Pro

Offnews Последна промяна на 31 декември 2021 в 07:54 230 0

oneplus 10 pro geekbench

Твърди се, че OnePlus 10 и 10 Pro са само на седмица от официалния си дебют, а сега се появи и първият резултат от Geekbench 5 на последния. Споделените от Мукул Шарма в Twitter едноядрени и многоядрени резултати са на OnePlus устройство с кодово име NE2210.

Устройството има чипсет, наречен “taro” и това име е свързано с новия процесор Snapdragon 8 Gen 1. Докато Qualcomm обещава подобрена производителност, предполагаемите резултати от OnePlus 10 Pro изглежда показват понижаване.

Точките от едноядрения тест са 976, а от многоядрения – 3469, което всъщност е малко по-ниско от тези на OnePlus 9 Pro.

Разбира се това не означава, че OnePlus 10 Pro ще се захранва от по-стария чипсет Snapdragon 888. Устройството може да е прототип на 10 Pro, който не е бил напълно оптимизиран, на което пък се дължат по-ниските резултати в тестовете.

Друга възможна причина е, че OnePlus дроселира чипа за по-добър живот на батерията. Всъщност това няма да е първият път, когато компанията парви подобно нещо.

Списъкът на Geekbench потвърждава, че OnePlus 10 Pro ще работи с Android 12 от кутията и показва, че телефонът ще е оборудван с 12 GB RAM, точно като OnePlus 9 Pro.

Според слуховете предварителните поръчки за OnePlus 10 Pro ще стартират на 4 януари, или около тази дата. Това означава, че новият телефон ще се появи в магазините в началото на 2022 година. Що се отнася до цената, смята се, че тя ще е много близка до тази на гамата OnePlus 9.

Твърди се още, че OnePlus 10 Pro ще пристигне с извит 6.7 инчов LTPO AMOLED дисплей с честота на опресняване 120 Hz и QHD+ резолюция. Устройството ще има по-добра настройка на камерата и живот на батерията и ще работи с OxygenOS.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !