Ревю на MESH системата Tenda MW5G (3-pack)

Offnews Последна промяна на 09 февруари 2022 в 15:28 467 0

Tenda-MW5G

През последните години изискванията към безжичната свързаност в домовете и офисите се увеличават непрекъснато. От една страна все по-ресурсоемките приложения имат нужда от по-добър сигнал и покритие. От друга – ефирът в градовете се насити с всевъзможни източници на електромагнитни излъчвания, които малко или много си взаимодействат.

В същото време потребителите вече са свикнали с безжичната свързаност и ако допреди петнадесетина години тя беше по-скоро изключение в домашни условия, то днес е трудно да попаднем на дом или офис без такова мрежово решение.

Една добра възможност в търсенето на по-добър сигнал до всички кътчета на нашия апартамент или къща, е безжичната MESH система Tenda MW5G (3-pack). В редакцията решихме да разгледаме нейните възможности и се сдобихме с една бройка, която да тестваме. Ето и впечатленията ни.

 

Първи впечатления

Още при разопаковането на Tenda MW5G прави впечатление нейната компактност и изчистен дизайн. Състои се от три компонента – един основен и два за увеличаване на сигнала. Всички те са издържани в един стил и се предлагат в бял цвят без почти никакви елементи по корпуса на устройствата.

 

Мрежови характеристики

MESH системата работи в два диапазона, чиито честоти са стандартните 2.4 GHz и 5.0 GHz. Поддържа технологиите за безжична връзка IEEE 802.11 ac/a/b/g/n. Скоростта за пренос на данни е 1200 Mbps. Разполага с две вътрешни антени.

 

Покритие

Изпробвахме възможностите на Tenda MW5G (3-pack) в няколко различни жилища, както и в офиса ни и можем да кажем, че на практика няма място, останало без качествено Wi-Fi покритие. От производителя твърдят, че системата покрива до 230 кв. м. площ и можем да потвърдим, че това е така. Прониква добре през стени и други препятствия.

Тествахме връзката с някои от най-новите игри в мрежа, стрийминг на видео съдържание, както и други ресурсоемки приложения. Резултатите са повече от задоволителни (при използване на един от най-високите планове за интернет на пазара).

Други екстри

Tenda MW5G (3-pack) поддържа опции като създаване на безжична мрежа за гости, както и WPA-PSK/WPA2-PSK защита. На гърба са разположени един бутон за рестартиране, както и мрежовите портове – един LAN и един WAN/LAN.

Системата се настройва практически за броени секунди и можем да започнем да я използваме веднага щом я извадим от кутията.

 

В заключение

Tenda MW5G (3-pack) е продукт, който може изцяло да реши проблемите с безжичното мрежово покритие в един дом или офис. Работи безотказно и отговаря напълно на изискванията на един съвременен потребител на дигитални услуги.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !