Redmi ще има и гейминг телефон

Offnews Последна промяна на 20 януари 2021 в 15:37 6485 0

Традиционно смартфоните Redmi са ни познати с достъпните си цени и добро съотношение цена-производителност. През последните години филиалът на Xiaomi обаче навлезе и в по-високи ценови сегменти.

Скоро изглежда дори ще видим и гейминг модел с марката Redmi. За това съобщава в своя публикация в китайската социална мрежа Weibo генералният мениджър на бранда Лу Вейбин.

Той споделя, че устройството ще е с „цена, която не може да бъде отказана“ – машинен превод от китайски. Това означава, че подобно на останалите модели с марката и този смартфон ще е с конкурентна цена.

Вейбин отбелязва още, че обявеният днес чипсет MediaTek Dimensity 1200 ще дебютира с устройство Redmi. Това е и потвърждение на слуховете, че компанията подготвя нов флагман с чип от MediaTek.

Засега не е ясно дали именно този телефон ще е и въпросното гейминг устройство. Трябва да отбележим, че Dimensity 1200 няма сериозно подобрения по отношение на графичната производителност.

Той обаче може да поддържа работа с екрани с висока честота на опресняване до 186 херца. Този показател е от особена важност за гладък гейминг.

Очакванията към телефоните предназначени за игри са сериозни. Те трябва да могат да поддържат висока производителност за продължителни периоди от време. Освен това се разчита и на специфични софтуерни добавки.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !