Redmi Note 10 Pro ще е позициониран в средния клас

Offnews Последна промяна на 07 януари 2021 в 12:04 7286 0

Screenshot 2021-01-07 120401

В края на миналата година се появиха първите данни за бъдещия Redmi Note 10 4G, който тогава премина процеса по сертификация в TENAA. От там научихме, че устройството ще има екран с диагонал 6.53 инча и резолюция Full HD+.

Освен това устройството ще разполага с до 8GB RAM, до 256GB памет за файлове и чипсет с осемядрен процесор с честота 2GHz. Оттогава насам няма нова информация свързана с него, но във FCC беше открит друг модел в серията, Redmi Note 10 Pro.

Устройството е с моделен номер M2101K6G, което по данни на XDA Developers съответства именно на Redmi Note 10 Pro. От споделените данни става ясно, че телефонът ще е с 4G свързаност, двубандов Wi-Fi, Bluetooth, NFC, а в софтуерно отношение ще използва MIUI 12.

Отделно в групата XiaomiUI в Telegram бяха споделени още детайли за него, както и кодовото му име sweet. Оттам става ясно, че той ще има IPS LCD екран с максимална честота на опресняване 120 херца. Ще е налична и технология MEMC.

Устройството ще разполага с четворна основна камера с 64-мегапикселов сензор. Освен това ще са налични ултраширокоъгълен обектив, макро камера и за боке ефекти.

Слуховете сочат, че Redmi Note 10 Pro ще разполага с батерия с капацитет 5050mAh и ще е базиран на платформата Qualcomm SM7150 (Snapdragon 732G). Индийската му версия, която е с кодовото име sweetin ще е без NFC.

Както е видно от параметрите, дори Pro вариантът в серията ще е позициониран в средния клас. Все пак предстои да видим дали този модел няма да има и версия с 5G свързаност, а това е доста вероятно.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !