Realme Flash ще бъде първият телефон с Android, който поддържа магнитно безжично зареждане

Offnews Последна промяна на 27 юли 2021 в 06:04 6004 0

realme-flash-1

Някои слухове предполагат, че Realme работи по своя версия на MagSafe, наречена MagDart. Тя е подобна на тази на Apple и използва вградени в устройството и зарядното магнити, които осигуряват по-сигурно прилепване. Realme се подготвя за пускането на Realme Flas, който ще е първият Android телефон, поддържащ MagDart – безжично магнитно зарядно устройство.

Новината идва от GSMArena, а зарядното устройство ще работи много подобно на MagSafe на Apple. То ще се закачва на гърба на телефона и ще го зарежда безжично. MagDart изглежда малко по-голямо от MagSafe, но това може би се дължи на изходната мощност, която ще надвиши 15 W.

Зарядното устройство вклчва и USB-C конектор, което също го доближава до MagSafe. То ще има вграден кабел и според слуховете ще поддържа 15 W зареждане.

От своя страна Realme Flash ще има извит дисплей с изрязан отвор в горния ляв ъгъл. Той ще се захранва от чипсет Snapdragon 888 с 12 GB оперативна и 256 GB вградена памет. Камерата му ще е тройна, но към момента спецификациите й не са известни. Flash ще работи с Android 11 и Realme UI 2.0.

Магнитното безжично зарядно, както подсказва името му, използва вградени в него и устройството магнити, които поддържат смартфона здраво закрепен към безжичната подложка, поради което загубата на връзка е много по-трудна. Така можете да използвате телефона си докато се зарежда, без да се притеснявате, че ще го преместите встрани и изключите случайно.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !