Raspberry Pi за първи път в своята история повишава цените

Offnews Последна промяна на 20 октомври 2021 в 16:24 638 0

Raspberry Pi

Raspberry Pi Foundation съобщи в своя официален блог, че е принудена да вдигне цените на своите продукти. Причината за това е недостигът на компоненти, предизвикан от глобалната криза за полупроводникови елементи. Компанията допълва, че това са временни мерки.

Цената на Raspberry Pi 4 с с 2 GB оперативна памет е увеличена от 35 на 45 щ. долара. За компенсация на новата ценова политика компанията обяви, че ще започне да преиздава модела Raspberry Pi 4 с 1 GB RAM при цена 35 щ. долара. Производството на този едноплатков компютър бе прекратено през месец февруари 2020 година.

Микрокомпютрите Raspberry Pi се произвеждат от компанията Sony в завода Pencoed в Уелс. И двете организации заявиха, че не могат да задоволят голямото търсене на тези устройства и възнамеряват до края на годината да произведат същия брой Raspberry Pi, който е бил милата година - 7 милиона бройки.

Едновременно с това Raspberry Pi се обърна към промишлените потребители, които предпочитат третият модел на нейните компактни компютри. Компанията заяви, че при този недостиг на компоненти за нея приоритет става производството на предимно новите устройства и препоръчва на всички да преминат от Raspberry Pi 3 към Raspberry Pi 4 с 1 GB оперативна памет, които са съпоставими по изчислителна мощност с моделите от третата серия.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !