Прекъсванията на тока в Тексас рязко увеличиха търсенето на Tesla Powerwall

Offnews Последна промяна на 19 февруари 2021 в 16:36 7299 0

Tesla Powerwall

При дълготрайните прекъсвания на електрическата енергия в Тексас по време на екстремално ниските температури, когато замръзна водата в чешмите и тоалетните казанчета, домашните системи за акумулиране на енергия Tesla Powerwall и другите подобни на нея се оказаха изключително полезни. Всички, които имаха подобни устройства се оказаха в съвсем не толкова тежка ситуация, както бе за повечето жители на щата. В резултат от това рязко нарасна търсенето на домашните хранилища на електрическа енергия.

Домашните акумулаторни хранилища през последните няколко години започнаха да стават популярни сред притежателите на слънчеви панели, както и за оптимизирано използване на нощната и дневната електрическа енергия. Домашните системи за акумулиране на енергия Tesla Powerwall и подобните на тях са направени да осигуряват електричество във всички възможни случаи и се оказаха изключително полезни при рязко падналите температури в Тексас миналата седмица.

https://twitter.com/AustinTeslaClub/status/1361829373582614530

Невиждано лошото време и ниските температури в Тексас оставиха без ток хиляди домакинства, много от които останаха без светлина и отопление в лошото време. Но притежателите на домашни акумулаторни хранилища имаха повече късмет. Някои от тях публикуваха видеа, които показват как в цели квартали и райони без ток, които са изцяло погълнати от тъмнината, се вижда една единствена къща, в която осветлението работи. Това са местата, където хората имат Tesla Powerwall или подобно устройство за акумулиране на електрическата енергия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !