Покупка на стар автомобил – какви са предизвикателствата пред купувачите

Offnews Последна промяна на 27 януари 2021 в 01:27 6440 0

car-1149997_640

Всеки мечтае за нов автомобил, но не всеки може да си позволи такъв. Първо – новите коли са скъпи, второ – изискват специално сервизиране, трето – частите за тях са по – скъпи, а наред с това има и много допълнителни разходи като застраховки, данъци, такси. Освен това новата кола, колкото и да е хубава, няма гаранция, че няма да бъде издраскана от някой „доброжелателен“ съсед или че, учещият се да паркира тийнейджър няма да я удари. И всичко това ще коства безброй нерви, разправии и ходене по институции.

Ето защо покупката на кола втора ръка може да се окаже съвсем не лоша идея. Освен това днес изборът не е ограничен само до автокъщи за употребявани автомобили, в които често  има съмнителни и прекалено излъскани автомобили, с пренавити километражи, почистени до съвършенство купета и брони, но криещи безброй дефекти. А опитни продавачи убеждават плахия купувач, че това е най-изгодната сделка, на която могат да попаднат.

За щастие днес има лицензирани автооказиони, които предлагат върнати  от лизинг или само обслужвани автомобили и които дори дават гаранция за тях.

Освен това съществуват и фирми, които се занимават изключително с изкупуване на коли и които предлагат автомобили, само с регистрация, с редовни документи, платени данъци, без запори.

Освен  това е важно продавачът да предлага реална цена, която да отговаря на пазара в момента, а сделката да се случва максимално бързо и безпроблемно.

Но все пак, с толкова много възможности за избор, намирането на подходяща кола може да бъде предизвикателство. Затова е добре купувачът да се обърне към познат или приятел, който има опит в покупката на употребяван автомобил, а ако няма такъв, да намери експерт или компания, специализирана в покупко-продажбата на втора ръка коли. Те ще могат да го консултират и напътстват в целия процес, за да направи най-добрия избор.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !