Появиха се първите слухове за Sony Xperia 1 IV

Offnews Последна промяна на 28 май 2021 в 06:42 4964 0

Xperia 1 III

Sony Xperia 1 III все още не е достъпен, но вече се появиха слухове за неговия наследник Xperia 1 IV. Пост в китайската социална мрежа Weibo сочи, че Sony планира да замени сензора на предната камера в следващия си флагман със собствен такъв.

Всъщност компанията е голям производител на сензори за смартфони, собствените й модели обаче често използват сензори на Samsung. Xperia 1 има три сензора на корейския гигант и само един на Sony. Xperia 1 II има по два на двете компании, а Xperia 1 III има три сензора на Sony и 1 на Samsung за предната камера.

Поглеждайки как се променя съотношението във всеки следващ модел, звучи напълно логично Xperia 1 IV да пристигне изцяло със сензори на Sony. Това обаче все още е само слух, който разбира се трябва да приемем само като такъв.

Каква всъщност ще е разликата? Трудно може да се каже, че сензорът за селфи камера на Sony е по-добър от този на Samsung. И двата имат своите предимства и негативи и само експерт може да забележи разликата.

Най-вероятно Sony се стреми да използва собствени сензори, само за да не се налага да плаща големи суми на конкурентната компания. Възможно е обаче да има и някои фоторазлики – симбиозата между хардуер и софтуер може да доведе до големи промени, като по-добри селфита или по-интелигентен портретен режим например.

Sony Xperia 1 IV вероятно ще излезе поне след година, така че ще се наложи да изчакаме още доста, докато разберем дали този първи слух ще се окаже истина и какви предимства ще осигури промяната на следващия флагман.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !