По-евтината версия на Apple Vision Pro вероятно няма да има външен дисплей

Мария Иванова Последна промяна на 18 октомври 2023 в 15:11 443 0

Apple Vision Pro

Снимка Apple

Apple Vision Pro

По-евтината алтернатива на високотехнологичния хедсет Apple Vision Pro може да струва между 1500 и 2500 долара. Това сочи нов доклад на Bloomberg, в който се твърди, че за да постигне тази цена, технологичният гигант обмисля намаляване на хардуера.

Според Марк Гурман от Bloomberg, Apple скоро ще пусне по-евтин вариант на своя шлем за виртуална реалност Vision Pro, който ще бъде “орязана” версия на оригиналния продукт. Този вариант вероятно ще има по-малко външни камери, ще липсва функцията EyeSight и ще използва чип за iPhone вместо досегашния чип за Mac.

В бюлетина си Power On, журналистът информира, че компанията разглежда тези варианти като начини за намаляване на цената на модела от по-нисък клас. За сравнение - Apple Vision Pro, който ще започне да се доставя в началото на 2024 г., се предлага на цена от 3500 долара.

Според информацията, Apple може да премахне външния дисплей от по-евтината версия на своя хедсет Vision Pro. Това би означавало, че една от ключовите функции на устройството - EyeSight - ще бъде достъпна само за потребителите на по-скъпите модели.

Тази функцията прожектира очите на потребителя върху външен OLED дисплей, което позволява на околните да видят къде е съсредоточено вниманието му. Премахването ѝ ще представлява значителна промяна и ще създаде ясно разграничение между различните версии на продукта.

Според Гурман, Apple вече работи и върху продължение на своя първокласен хедсет Vision Pro. Новата версия ще включва функцията EyeSight и ще има потенциално по-олекотен дизайн. Журналистът добавя, че хедсетът Vision Pro от второ поколение ще предлага всички функции, включени в устройството от първо поколение, но ще бъде по-малък по размери.

Като част от стремежа на Apple да направи очилата по-удобни за носене, компанията добавя възможността за интегриране на лещи с рецепта в тях за потребителите, които се нуждаят от тях. Това е значителна промяна спрямо вложките за лещи от производителя на оптични компоненти Zeiss, предвидени в първото поколение на шлема.

Предстои да видим дали отстъпката от 2 500 долара за по-евтината версия на Apple Vision Pro ще се окаже достатъчна за потребителите. Вероятно това ще зависи от способността на чипа на iPhone и другите хардуерни промени да осигурят качествено софтуерно изживяване.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !