Новото поколение сгъваеми смартфони на Oppo са тук - Find N2 и Find N2 Flip

Павлин Луканов Последна промяна на 17 декември 2022 в 11:24 2323 0

Oppo Find N2

Снимка Oppo

Новото поколение сгъваеми смартфони на Oppo са тук - Find N2 и Find N2 Flip

Към момента Samsung доминира пазара на сгъваемите смартфони с успешните си серии Galaxy Z Flip и Fold. Постепенно и други компании навлизат в сектора, но досега те са по-ограничени с предложенията си предимно в Китай. Сред тях е и Oppo, която миналата година пусна първия си такъв телефон, Find N, който впечатли с дизайн, но така и не се появи извън Китай.

Сега компанията анонсира новото си поколение попълнения в тази насока, като това включва Find N2 и Find N2 Flip, като този път има индикации, че и двата ще достигнат и до международните пазари.

Oppo Find N2

Започваме именно с този модел, тъй като той ни е по-познат покрай предшественика си. Той запазва цялостния дизайн от Find N, но въвеждайки ключови подобрения. В случая е заложено на основен екран с диагонал 7.1 инча и пикова яркост 1550 нита, а външният е с диагонал 5.54 инча, като тук се отчита разширяване за сметка на страничните рамки. И двата дисплея са с честота на опресняване до 120Hz

Самият телефон е с подобрена визия, като включва второ поколение сгъваем механизъм, който е по-малък, по-лек и по-надежден от миналогодишния. От компанията са тествали и двата нови модела за издръжливост при 400 000 сгъвания, което означава, че не би трябвало да има проблеми в това отношение с години наред. Иначе Find N2 тежи едва 233 гр. и е постигната почти невидима гънка в екрана.

Моделът разчита на чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, 12/16GB LPDDR5 RAM, до 512GB UFS 3.1 памет за файлове и има батерия с капацитет 4520 mAh, като се поддържа бързо зареждане до 67W. В софтуерно отношение е заложено на базираната на Android 13, ColorOS 13. Основната камера е създадена съвместно с Hasselblad и се състои от 50MP главен сензор, 48MP с ултраширокоъгълен обектив и 32MP с телефото оптика. В основния екран има и селфи камера с 32MP сензор.

Oppo Find N2 Flip

С този модел компанията изкарва директен конкурент на Galaxy Z Flip4. Тук е използван чипсет Dimensity 9000+, който има същите памет конфигурации като при Find N2. Заложено е на батерия с капацитет 4300mAh и бързо зареждане до 44W. По това отношение той надгражда над модела на Samsung.

Find N2 Flip разполага със сравнително голям помощен екран, който е с диагонал 3.62 инча и може да предложи множество функционалности, включително и за визьор при снимане на селфита с основната камера. Основният екран е LTPO AMOLED с диагонал 6.8 инча, резолюция Full HD+, честота 120Hz и пикова яркост 1600 нита. Основната камера включва 50MP главен сензор и 8MP с ултраширокоъгълен обектив, а за селфита в основния екран има 32MP сензор.

Цени и наличности

Двата нови модела дебютират в Китай, но този път се очаква да достигнат и до международните пазари. Предстои да видим кога ще се случи това и се надяваме да ги видим и в България. В Китай цените са от 8000 юана (2111 лв.) за Find N2 и 6000 юана (1583 лв.) за Find N2 Flip. При всички положения наличието на по-голяма конкуренция в този сектор ще е от полза за потребителите, а Oppo дава добра заявка за това.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !