По-добре не си губете старото дистанционно за Apple TV

Offnews Последна промяна на 23 април 2021 в 09:15 5507 0

New Siri Remote lacks accelerometer and gyroscope, affecting some Apple TV games

По време на голямата пролетна презентация Spring Loaded компанията Apple, освен всичко друго, представи и обновената и усъвършенствана телевизионна приставка Apple TV 4K. Главната особеност на това устройство не е самата приставка, а нейното дистанционно Siri Remote. Корпорацията от Купертино заяви, че това дистанционно всъщност е самостоятелно смарт устройство и дава възможност на потребителя да прави изключително много неща - бързо да търси и намира съдържание, с голямо удобство да използва менюта и списъци, както и да играе игри.

Дистанционното наистина е обновено и вместо сензорен панел има многофункционален сензорен джойстик. Но не всичко се оказа идеално. Специалистите на уеб изданието Digital Trends откриха, че в Siri Remote липсват няколко сензора и по-конкретно, акселерометърът и жироскопът. Данните от тези сензори се използват в редица игри, така че новото дистанционно вече не е подходящо за подобни цели. Интересно е, че в предишното дистанционно тези сензори си ги има и по този начин новото устройство е в известна степен по-лошо от старото.

Digital Trends предполагат, че по този начин Apple подтиква геймърите да купуват контролерите за Xbox и PlayStation, които да използват в Apple TV, понеже тази телевизионна приставка изцяло ги поддържа. Но това означава допълнителни разходи за потребителите. Ситуацията е доста спорна - закупилите новите Apple TV нямат същите възможности, каквито имат потребителите с предишната версия на тази телевизионна приставка. Но старото дистанционно перфектно работи с новата приставка. От друга страна Apple не продава тези дистанционни и тяхното закупуване е твърде проблемно. А и да имаш две дистанционни за една и съща телевизионна приставка също е твърде странно.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !