Pixel Watch получи Bluetooth сертификат за три модела

Offnews Последна промяна на 28 април 2022 в 07:05 442 0

bluetooth pixel watch

След като Google запази търговската марка Pixel Watch, а прототип на устройството беше намерен в ресторант в САЩ, вече е ясно, че първият часовник на гиганта ще бъде представен съвсем скоро. Сега устройството получи Bluetooth сертификат за три модела от Special Interest Group.

Bluetooth помага на смарт часовника да остане свързан с телефона на потребителя и в зависимост от модела той може да отговори на обаждане от него и да преглежда различни известия. Според документите за сертифициране версията на софтуера е RWD5.211104.001 – няколко версии след най-новата на Wear OS 3, достъпна за разработчици.

Има три различни модела за Pixel Watch – GWT9R, GBZ4S и GQF4C. Разликата в номерата им може да се основава на клетъчните ленти, касаещи региона, в който ще се предлага устройството. Според последните слухове се очаква Google да предлага своя часовник в избрани региони, също като телефоните Pixel.

Най-вероятно компанията ще представи Pixel Watch по време на своята конференция за разработчици Google I/O, която започва следващия месец. Тя ще бъде предавана онлайн, а само избрани служители на компанията и техните партньори ще могат да присъстват на живо.

Очаква се устройството да е с цена между 300 и 400 долара, което ще го изправи директно срещу Apple Watch. След като вече премина Bluetooth сертификация, следва FCC, което може да ни даде повече информация за характеристиките на часовника.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !