Pixel 5a прегрява при запис на видео в 4K

Offnews Последна промяна на 30 август 2021 в 10:21 2435 0

Наскоро Google представи новия си смартфон Pixel 5a, но изглежда той има неприятен проблем. Редица журналисти и блогъри, които тестват устройството съобщават, че то прегрява по подобие на Pixel 5 след неговата премиера.

Този ефект се проявява основно при запис на видео в резолюция 4K при 60 кадъра в секунда. По данни на CNET снимането на видео при по-висока честота Pixel 5a спира да заснема дори при нормални околни условия.

Android Police също съобщават за известие за прегряване, което се появява след едва пет минути запис в 4K. за проблема съобщават и Hothardware, които получават това известие след шест минути запис и околна температура 20 градуса по Целзий.

Междувременно Android Central споделят, че след заснемане на няколко изображения и кратки клипове при 1080p, телефонът се забавя и показва известие за загряване. От изданието са се свързали с Google, като от компанията изглежда разследват случая.

И редови потребители с Pixel 5a се оплакват от прегряване, което е доста неприятно. Най-добрият случай ще е ако става дума за софтуерен бъг, който може да бъде отстранен лесно.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !