OPPO показа прототип на смартфон с прибираща се камера

Offnews Последна промяна на 15 декември 2021 в 07:55 199 0

OPPO-Rectractable-Camera

Първият ден на OPPO INNO DAY 2021 приключи, а освен Air Glass, компанията представи и прототип на прибираща се задна камера за смартфони. Големият пробив тук е, че тя е успяла да вмести големия 1/1.56 инча 50 мегапикселов сензор Sony IMX766 в телефон с дебелина 8.26 мм.

Един от недостатъците обаче е, че фантастичната технология е достъпна само след като камерата се прибере, така че е безполезна в неподвижно положение. Движещият се сензор обаче позволява по-голямо разстояние между сензора и действителния обектив.

50 милиметровият еквивалентен модул предлага 2х оптично увеличение, което улавя повече детайли от флагманския сензор в сравнение с обикновен телефото модул.

https://www.youtube.com/watch?v=ZYyV4oGiaL0

Друго негово предимство идва при портретните снимки, които предлагат по-естествен вид и по-добро разделяне на обекта и косата. OPPO рекламира и превъзходно съотношение сигнал/шум в своите увеличени снимки, което е особено полезно при нощните кадри.

Цялото усторйство и неговите движещи се части са устойчиви на пръски и прах и могат да се приберат автоматично за 0.6 секунди, а бъдат изпуснати. Компанията има планове да въведе тази технология в бъдещите си устройства, въпреки че няма реална времева рамка за това.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !