OPPO обяви партньорство с Hasselblad преди старта на серията Find X5

Offnews Последна промяна на 16 февруари 2022 в 07:06 653 0

oppo hasselblad partnership

OPPO обяви тригодишно партньорство с компанията за камери Hasselblad. Това се случва почти година след като компанията обяви партньорството си с вече подбранда на OPPO OnePlus.

OPPO посочва, че партньорството й с Hasselblad ще е от полза и за двете компании, които ще работят съвместно по водещи в индустрията технологии за камери за предстоящата серия Find X. За нея се твърди, че се състои от два модела - Find X5 и Find X5 Pro.

Освен това OPPO споделя, че OnePlus се е възползвала изключително много от партньорството си с Hasselblad и двете компании са увеличили максимално ефективността си и са подобрели изживяването с камера на потребителите. “OPPO се вълнува да издигне стратегическото партньорство до корпоративно ниво както за марките OPPO, така и за OnePlus”, добавя компанията.

“След успеха на сътрудничеството между OnePlus и Hasselblad през изминалата година, ние сме много доволни да видим, че партньорството навлиза в нов етап на развитие, давайки на повече потребители по света шанс да се насладят на легендарното изживяване на Hasselblad за мобилни изображения. Цветовата производителност на камерата е била винаги на фокус за OPPO и е част от ДНК-то на Hasselblad. Много сме развълнувани, че можем да изследваме заедно бъдещето на камерата Hasselblad за мобилни устройства”, обяви Пийт Лау, главен продуктов директор.

Компанията посочва, че ще работи с Hasselblad, за да разработи усъвършенствани решения за изображения, които ще осигурят естествени цветове и по-изтънчено изжиявване. Тя ще се възползва от своя собствен MariSilicon X NPU за изображения.

“Започвайки съссофтуерни подобрения за естествена настройка на цветовете, тригодишното партньорство допълнително ще подобри решението за калибриране на цветовете и ще постави за цел установяването на нов еталон за цветова производителност на смартфон камерата, осигурявайки постоянна производителност на естествения цвят за телефоните OPPO, за да покрие всички сценарии в цялата система от камери”.

OPPO обяви, че първият смартфон с Hasselblad Camera for Mobile ще е следващото поколение Find X. Компанията потвърди, че то ще бъде пуснато през първото тримесечие на тази година.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !