OPPO обяви нови технологии за батерии, фокусирани върху безопасността, надеждността и скоростта на зареждане

Offnews Последна промяна на 30 юли 2021 в 06:27 4398 0

Oppo-whats-next-for-charging-featured-800x533

По време на OPPO Flash Charge Open Day компанията обяви нови технологии за батерии, фокусиране върху безопасността, надеждността и скоростта на зареждане. Всяка иновация има за цел да подобри производителността и да осигури повече мерки за безопасност, ако се случи най-лошото с батерията по време на зареждане.

Според OPPO батериите й ще загубят едва 20% от капацитета си след около 1500 цикъла, което би надхвърлило изискванията с 300%. Всичко това е благодарение на оптимизацията на хардуера и AI софтуера, върху които компанията работи от много години.

Вътрешната струнна двойна клетъчна структура предлага нов начин за опаковане на две батерийни клетки в една компактна батерия. Слой от полимер позволява двете батерии да работят безпроблемно и независимо една от друга.

Ще има и нов чип за откриване на безопасността на батерията, за да се предотвратят инциденти. Чипът ще помогне да се идентифицират проблеми, които могат да възникнат много преди да бъдат забелязани.

Той ще проверява за необичайни спадове на напрежението и ще използва AI алгоритми, за да установи здравословното състояние на клетката. Когато батерията е повредена или се нуждае от подмяна, потребителят може да бъде уведомен за скрития риск от проблеми с безопасността.

Новият интелигентен алгоритъм за зареждане ще гарантира, че регулирането на зареждането е безопасно и балансирано. Той ще открие различни батерии, различен капацитет, адаптери за зареждане и състояние на използване на батерията, за да предложи възможно най-добрите скорости. След като всичко е проверено и анализирано от софтуера, той ще определи кой е най-добрият ток, който ще гарантира по-малко топлина.

OPPO ще оборудва телефоните си с галиев нитрид, който ще предложи по-добро съпротивление на напрежението от силиция, което пък ще доведе до по-малки зарядни устройства и ще достави по-ефективни токове и по-малко загуби на енергия за нагряване. Компанията твърди, че нейната 65W Super VOOC технология вече е с около 20% по-бърза, което позволява напълно зареждане на 4500 mAh батерия за 30 минути.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !