OPPO Air Glass е AR монокъл, който се поставя върху очилата ви

Offnews Последна промяна на 15 декември 2021 в 07:35 212 0

oppo air glass

OPPO си създаде нещо като традиция да представя смарт очила на по време на своето събитие INNO DAY и тази година не й изневери, анонсирайки трети продукт от тази категория. OPPO Air Glass е AR монокъл, който се поставя върху специално проектирани рамки и използва микропроектор за наслагване на различни видове информация директно пред очите ви.

Air Glass се предлага в бяло и черно и е направено от две части – рамката, в която се помещават компоненти, заедно с чипсета Snapdragon Wear 4100 и обектив. След това има монокулярен вълновод и самостоятелно разработен Spark Micro Projector, който използва microLED технология за проектиране на информация през петелементните стъклени лещи.

Проекторът е сред най-компактните в индустрията с обем само 0.5 сс или колкото зърно кафе. МicroLED технологията му позволява да достигне високи нива на яркост, въпреки малкия си размер.

OPPO Air Glass има специално изработен оптичен дифракционенн вълновод с два режима на показване – 16 степенна сива скала и 256 степенна сива скала, които могат да доставят до 1400 нита при средна яркост, така че информацията да остане видима при различни условия на осветеност.

Можете да контролирате какво се наслагва през Air Glass чрез докосване, глас, движение на ръката, когато е сдвоено с OPPO Watch 2 или движение на главата. Устройството показва различни приложения, като време, календар, здраве, навигация или телепромптер, което ви позволява да правите презентация практически навсякъде.

https://www.youtube.com/watch?v=DMQUDSk_4B0&feature=emb_imp_woyt

Има вградена функция за превод, която позволява междукултурна комуникация между двама души, носещи Air Glass. Двупосочният превод мандарин – английски ще е наличен от кутията, а мандарин – японски и мандарин – корейски ще пристигнат по-късно.

OPPO Air Glass ще стартира в Китай през първото тримесечие на 2022 година. Ще се предлага в бяло или черно с избор от две рамки – сребърна и черна, която е подходяща за хора, носещи коригиращи очила. Устройството ще изисква приложението Smart Glass, което е налично на OPPO Watch 2 и всеки смартфон на марката, работещ с ColorOS 11 и по-нова версия.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !