OnePlus Nord N200 5G получава само една актуализация на Android

Offnews Последна промяна на 22 юни 2021 в 06:58 4678 0

oneplus-nord-n200-5g

Обявеният миналата седмица бюджетен OnePlus Nord N200 5G пристигна с ключови функции, като дисплей с честота на опресняване от 90 Hz и масивна батерия с капацитет 5000 mAh. Как обаче стоят нещата със софтуера?

Самата компания понесе много критики заради бавните актуализации на софтуера за ключовите си моделите и предоставянето на корекции за сигурност месеци след като станат достъпни. Това накара OnePlus да се фокусира върху своите първокласни устройства.

Не е ясно какъв ще е ефектът от сливането на екипа на OPPO и OnePlus в бъдеще, но се очаква това определено да даде отражение върху качеството на актуализациите. Що се отнася до OnePlus Nord N200 5G обаче, компанията официално потвърди пред 9to5Google, че ще осигури само една голяма актуализация на операционната система.

Имайки предвид, че смартфонът идва с Android 11, това вероятно ще е Android 12. Всъщност това е минимумът, но когато се касае за бюджетен модел, е доста повече, от колкото други компании предоставят.

Що се отнася до актуализациите за защите, OnePlus обещава три години поддръжка на Nord N200 5G. Това ще включва незначителни корекции на грешки и корекции за сигурност. Важно е да се подчертае, че OnePlus не е споменавала колко често ще пуска тези ъпдейти, така че остава да видим до колко те ще са навременни.

Ако се върнем към устройствата Nord N10 и N100 от миналата година,ще видим, че нещата не са се променили много. И за двата модела беше обещано да получат Android 11, но те все още не са актуализирани, а корекциите за сигурност също закъсняват.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !