OnePlus няма да работи с WearOS

Offnews Последна промяна на 19 март 2021 в 07:16 5758 0

OnePlus-Watch-800x450

Вчера изтекоха част от спецификациите на OnePlus Watch. В тях се посочва, че устройството ще предложи едноседмичен живот на батерията само с 20 минути зареждане. Това означава, че няма да работи с WearOS, тъй като с тази операционна система часовниците не издържат и два дни.

Главният изпълнителен директор на компанията, Пийт Лау потвърди, че първият й часовник няма да работи с WearOS на Google. В публикация във форума той пише: “Когато разработвахме OnePlus Watch, се опитахме да намерим болезнените точки за потребителите на смарт часовници. Избрахме да използваме интелигентна операционна система, базирана на RTOS, защото вярваме, че осигурява плавно и надеждно изживяване, заедно със страхотен живот на батерията. Така ще покрием някои от най-големите опасения, които сме чували от потребителите”.

Сега RTOS е напълно способна операционна система за носими устройства. Благодарение на по-малката консумация на енергия, тя дава на производителите гъвкавост да използват процесори от нисък клас и да намалят разходите. Същевременно позволяна на устройствата да издържат по-дълго от обичайните, работещи с WearOS.

Като цяло часовник с WearOS може да ви осигури максимум до 2 дни живот на батерията, докато такъв с RTOS може да работи до 14 дни. Предстоящият часовник на OnePlus ще издържа цяла седмица с едва 20 минутно зареждане, но има друг проблем.

RTOS не поддържа известия. Получавате информация, но не можете да направите нищо с нея, тъй като системата не ви позволява да предприемете действия по нотификациите. От друга страна WearOS е доста по-интелигентна и поддържа изпълними известия.

OnePlus Watch ще се изправи пред сериозната конкуренция на Apple Watch и редица модели в света на Android. Той ще предостави дълъг живот на батерията и спецификации, подобни на предлаганите интелигентни часовници. Сред тях ще са интелигентното откриване на тренировки, режимът за плуване, проследяването на съня, мониторинг на пулса, проследяване на стреса и др. Говори се, че ще позволява и извършване на обаждания и контрол на музиката на смартфона.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !