OmniVision представи OVB0B: най-малкият в света 200 МР оптичен сензор

Offnews Последна промяна на 08 януари 2022 в 11:23 404 0

OVB0B

През месец септември миналата година Samsung представи оптичния сензор ISOCELL HP1, който бе първият в света сензор за смартфони с резолюция 200 MP (16 384×12 288 пиксела). А сега по време на голямото изложение CES 2022 компанията OmniVision Technologies анонсира неговият пряк конкурент.

Производителят заяви, че това е най-малкият в света сензор с резолюция 200 MP. Размерът на пиксела в новия фотосензор е едва 0,61 микрона. Друга характерна особеност е използването на технологията QPD, при която цялата площ на сензора се използва в системата за фазово автоматично фокусиране. Освен това, възможно е използването на бининг във вид на обединяване на 16 съседни пиксела в един общ пиксел с по-големи размери - 2,44 микрона. По този начин крайната резолюция е 12,5 MP, но използването на тази технология дава възможност да се правят качествени снимки при съвсем слабо осветяване на обектите.

Оптичният сензор OmniVision OVB0B поддържа на заснемането на видео с резолюция 50 MP при скорост 24 кадъра в секунда, както и 8К видео и скорост 30 кадъра в секунда. При използването на бининг, резолюцията на видеото е 12,5 MP при 30 кадъра в секунда, но с поддръжката на разширен динамичен диапазон.

Първите партиди от новия оптичен сензор са изпратени до различните производители на смартфони за тестове и експерименти.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !