Ново изтичане сочи, че Pixel 6a може да дебютира по-рано от очакваното

Offnews Последна промяна на 01 април 2022 в 07:26 473 0

a6

Последните два бюджетни телефона на Google бяха представени през август, но за това може би трябва да обвиним пандемията. Първият подобен модел Pixel 3a, беше обявен през май 2019 година, по време на Google I/O и някои слухове предполагат, че същото ще се случи с Pixel 6a.

Кутията на устройството се появи на снимка в интернет пространството, което придава повече тежест на тези прогнози. Снимката беше публикувана от Techxine – блог, ориентиран към технологиите.

Опаковката много прилича на кутията на Pixel 6, с логото на Google в горната част и изображение на устройството точно под него. Самият телефон пък също прилича на Pixel 6, както сочеха и изтекли рендери преди това.

Всъщност това би било отклонение от дизайна на Pixel 5a. Виждаме хоризонталната лента на камерата, която удебелява горната част на телефона и изглежда има стъклен гръб и лъскави метални страни.

Това обаче е бюджетно устройство, което означава, че най-вероятно може да е с корпус от лъскава пластмаса. Освен това изглежда има два сензора на камерата и LED светкавица.

Според слуховете Pixel 6a ще получи 12.2 мегапикселов основен сензор, който сме виждали в телефоните от Pixel 3 до Pixel 5a, но 12 мегапикселовият ултраширок сензор ще е същият като този на Pixel 6. Същата ще е и предната 8 мегапикселова камера, която ще се помещава в отвор на дисплея.

По-ранни изтичания твърдят, че телефонът ще разполага с 6.2 инчо екран и ще се захранва от собствения чип Tensor а компанията. Освен черния вариант на снимката, можем да очакваме бели и зелени модели.

Pixel 6a може да бъде обявен по време на конференцията за разработчици на Google, която ще се проведе на 11 и 12 май. Може обаче да отнеме време, докато достигне до магазините, тъй като докладът твърди, че ще влезе в продажба на 28 юли. Това може да намали шансовете му да се превърне в най-доброто бюджетно устройство тази година, тъй като Tensor вече е доста стар, а iPhone SE 2022 се захранва от водещия чип на Apple.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !