Новите процесори на AMD ще могат да се клокват почти до 6 GHz

Offnews Последна промяна на 30 май 2022 в 15:08 1249 0

medium_2022-05-29-10f445af14

Малко след официалното представяне на десктоп процесорите Ryzen 7000 в интернет пространството се появи нова информация за техните технически характеристики. Оказа се, че новите чипове могат да работят с по-високи тактови честоти в сравнение с тези, които демонстрира компанията производител.

AMD наскоро потвърди няколко характеристики на процесорите от серията Ryzen 7000, които предизвикаха изключителен интерес сред потребителите. Екипът на Лиза Су допълни, че термичният пакет на по-старите чипове от новата серия процесори ще бъде до 170 W, а максималната поддържана мощност за AM5 сокета ще бъде до 230 W. И още, Advanced Micro Devices заяви, че 16-ядрения прототип на процесор от фамилията Ryzen 7000, показан на Computex 2022, работещ на честота от 5,5 GHz, е работил с ограничен TDP, дота под номиналните 170 W.

Според публикуваната в края на миналата седмица информация от уеб ресурса Angstronomics, флагманските модели на новите процесори ще могат да се овърклокват до сериозните 5,85 GHz, при това в реални работни сценарии, а не при лабораторни експерименти. Приблизително същите стойности приписва и Intel на бъдещите си чипове от фамилията Raptor Lake-S. И в двата случая се очаква, че потребителят ще трябва да използва качествена и навярно скъпа дънна платка, базирана на най-новия чипсет на съответния процесорен производител, за да получи пиковите стойности на тактовата честота.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !