Новите Poco M5 и M5s са бюджетни геймърски модели с големи батерии

Павлин Луканов Последна промяна на 06 септември 2022 в 10:13 1075 0

Poco M5

Снимка Poco

Новите бюджетни попълнения

Един от брандовете за смартфони на Xiaomi, който ни е добре познат с моделите , предлагащи много добро съотношение между цена и параметри, Poco има два нови модела. Става дума за бюджетните попълнения Poco M5 и Poco M5s, които определено има с какво да впечатлят потребителите.

Poco M5 е базиран на най-мощния чипсет на MediaTek в серията Helio G, а именно Helio G99. Той се произвежда по 6-нанометров процес и включва осемядрен процесор, както и графичен процесор Arm Mali-G57 MC2. Към това са налични 4GB или 6GB RAM, а за съхранение са добавени 64GB или 128GB с опция за разширяване чрез памет карта.

Дисплеят е LCD с диагонал 6.58 инча, резолюция Full HD+ и 90Hz честота на опресняване. Честотата се променя между 30, 60 и 90 херца в зависимост от съдържанието. Екранът е със защитно покритие Gorilla Glass, а селфи камерата е 5-мегапикселова и поставена в капковиден прорез.

Батерията е с капацитет 5000 mAh и се зарежда с мощност до 18W, като от компанията са добавили 22.5W зарядно в комплекта. Задната част на устройството е с наподобяващо кожа пластмасово покритие. Poco M5 има тройна основна камера, която се състои от 50MP + 2MP + 2MP сензори. Налични са още 3.5 мм жак за слушалки и Android 12 с MIUI 13, каквато използва и другият модел.

Стигаме и до Poco M5s, който залага на AMOLED дисплей с диагонал 6.43 инча и разделителна способност Full HD+. Тук също има покритие Gorilla Glass, но селфи камерата, която е 13-мегапикселова, е в отвор. Пиковата яркост на панела е 1100 нита. Телефонът е базиран на по-стария чипсет Helio G95, като отново са налични до 6GB RAM и 128GB разширяема памет.

Основната камера в случая е четворна и включва 64MP (f/1.8) сензор, 8MP с ултраширокоъгълна леща, 2MP за макро снимки и 2MP за портретни кадри. По подобие на Poco M5 тук има батерия с капацитет 5000 mAh, но зареждането е с мощност до 33W. корпусът е със сертификация IP53. Телефонът също има 3.5 мм жак, а освен това са налични NFC и поставен отстрани на корпуса четец на отпечатъци.

Цените за модела варират от 209 до 249 евро в зависимост от памет конфигурацията от 4GB RAM и 64GB за съхранение и 6GB + 128GB. Този модел ще е наличен в черен, жълт и зелен цвят. Poco M5 от друга страна е с цени от 189 до 229 евро. Той ще се предлага в сив, син и бял цвят. Както най-вероятно се досещате, двата телефона са без 5G свързаност, което е странно, имайки предвид, че серията Poco M4 разполагаше с такива възможности.

Както е видно от параметрите, двете нови попълнения са доста конкурентни в ниския клас. Благодарение на приличните си параметри те дори са подходящи и за гейминг в някои условия, като разбира се за това ще е необходимо да изберете вариантите с повече системна памет. Предстои да видим кога те ще се появят и у нас и с какви цени.

Xiaomi продължава да намира добър баланс за устройствата си с марката Poco и това личи и от новите попълнения в серията M5.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !