Новите очила на Snap ви позволяват да видите света в AR

Offnews Последна промяна на 21 май 2021 в 11:27 5254 0

Snap Spectacles

Новите очила за добавена реалност (AR) на Snap, Spectacles, са най-амбициозният проект на компанията в тази насока досега. Те обаче няма да са достъпни за крайни потребители.

Новите Spectacles имат два дисплея, които прилагат AR ефекти чрез софтуерните инструменти на Snapchat. Рамката включва четири микрофона, два стереоговорителя и тъчпад. Насочени напред камери помагат на модела да засича обекти и повърхности така, че графиката да изглежда по-естествена.

От Snap ще предоставят бройки на устройството на избрани създатели на AR ефекти чрез специална програма. Това изглежда като интересен подход за повдигане на интереса към очилата.

Двете предходни поколения на Spectacles, които бяха пуснати през 2016 г. и 2018 г., наподобяваха повече на слънчеви очила с единична камера в рамката. С тях е възможно заснемането на клипове и снимки в уникален, сферичен формат. Третото поколение, което се появи през 2019 г., вече залага и на AR интеграция. Моделът вече включваше втора камера за засичане на дълбочина с възможност за прилагане на ефекти.

Новото поколение е разработено от подразделението Snap Lab, което разработва и камера дрон. Те са с тегло 134 грама, което е два пъти повече спрямо предходното поколение. Дисплеите постигат яркост до 2000 нита, което е за сметка на издръжливостта на батерията.

Очилата бяха представени по време на конференцията за разработчици на компанията, Partner Summit. Нова функционалност наречена Connected Lenses ще позволи на множество потребители да гледат и взаимодействат с една и съща AR сцена.

Snap стартира и лаборатория за иновации, Ghost, като инвестира 3.5 милиона долара за създатели на съдържание, които правят ефекти.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !