Новият Snapdragon 8+ Gen 1 предлага по-голяма производителност и икономичност

Offnews Последна промяна на 21 май 2022 в 10:25 638 0

221101

Qualcomm проведе специална презентация, на която представи новата флагманска система върху чипа Snapdragon 8+ Gen 1, произвеждана в заводите на TSMC. От предишния чип Snapdragon 8 Gen 1, който се произвеждаше от Samsung, новата SoC няма архитектурни разлики, но осезателно се различава по производителност и тактови честоти на процесорните ядра, което е постигнато чрез най-различни оптимизации.

По време на презентацията Qualcomm заяви, че производителността на CPU и GPU е нараснала с 10% благодарение повишаването на тактовата честота, като едновременно с това консумацията на електрическа енергия е намаляла с 30%. В новия чип, бързото процесорно ядро Cortex-X2 работи с тактова честота до 3,2 GHz, трите производителни ядра Cortex-A710 - с 2,75 GHz и икономичните Cortex-A510 - с 2,0 GHz. Графичното ядро е предишното - Adreno 730, същият е и модемът Snapdragon X65 5G с технологията Fast Connect 6900. Общата консумация е намаляла средно с 15%, като в тези пресмятания са включени всички интегрирани в този чип модули.

Qualcomm допълва, че при 60 минути геймплей на играта Genshin Impact Snapdragon, новият чип Snapdragon 8+ Gen 1 демонстрира средно 60,2 fps.

Малко след събитието официално бе съобщено, че през третото тримесечие на тази година на базата на Snapdragon 8+ Gen 1 нови смартфони ще представят брандовете ASUS ROG, Black Shark, Honor, iQOO, Lenovo, Motorola, Nubia, OnePlus, OPPO, realme, RedMagic, Redmi, vivo, Xiaomi и ZTE.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !