Новият модел Sony PlayStation 5 тежи по-малко защото има по-малък радиатор

Offnews Последна промяна на 30 август 2021 в 06:47 499 0

the-revised-ps5-reportedly-uses-a-smaller-heatsink_z695

Нов модел Sony PlayStation 5 започна да се появява в Австралия, Япония и части от САЩ по-рано този месец. Конзолата е с нов дизайн на стойката и мистериозно по-ниско тегло.

Благодарение на видео на Остин Еванс в YouTube, загадката на по-ниското тогло вече е разрешена. Sony е променила радиатора, който помага за охлаждането на PS5.

https://www.youtube.com/watch?v=taKKVBVoKhg

Новият радиатор е значително по-малък от оригинала и компенсира изцяло намаляването на теглото с 300 грама, според Еванс. Не е ясно защо компанията е сменила компонента толкова рано в жизнения цикъл на PS5, но Евънс отбелязва, че в резултат на това агрегатът се е затоплил с температури на задните отработени газове с около 3 до 5 градуса повече.

Sony използва този радиатор за охлаждане на PS5, а конзолата има топлинна тръба за отвеждане на въздушния поток, която е проектирана да създаде същото ниво на производителност като парна камера. Радиаторът, твърдата медна плоча и ребрата за разсейване заемат значително място в PS5 и допринасят за общия й размер.

Интересно е да видим, че Sony намалява размера на този компонент и можем само да се надяваме, че това е първият знак, че компанията работи по по-компактен модел конзола. Евънс обаче заключва, че промените влошават работата на PS5 поради допълнителната топлина, която е отчел. Въпреки това той отбелязва, че не вижда аргумент това да е по-лоша конзола, поне що се касае до термичното охлаждане.

Ревизията на PS5 идва точно когато Sony разкри, че вече продава конзолата на загуба за 499 долара и след кота миналогодишните доклади предположиха, че компанията се бори да намали разходите по нея, благодарение на отчасти скъпото си решение за охлаждане. Евънс е отворил само версията Digital Edition на PS5, така че не е ясно дали Sony е променила охладителя и на модела с дисково устройство.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !