Новата актуализация на OPPO ще позволи на собствениците на някои модели да разширяват паметта им виртуално

Offnews Последна промяна на 01 юли 2021 в 06:50 4633 0

OPPOs-new-update-will-allow-owners-of-some-models-to-expand-RAM-virtually

Преди около месец OPPO стартира своята технология за разширяване на паметта, RAM Expansions, в Сингапур. Сега компанията пуска подобна функция, наречена RAM+ и за пазарите в Близкия изток и Африка.

Както подсказва името, тази технология ви позволява да увеличите оперативната памет на телефона (RAM). Начинът, по който се прави, е чрез преобразуване на малко памет от ROM във виртуална RAM.

За тези, които се нуждаят от малко пояснения, повече RAM означава по-бърз телефон, а повече ROM значи повече място за съхранение на медия и файлове. С новата технология на OPPO потребителите ще могат да преобразуват малка част от паметта на телефона си в RAM, без да се нуждаят от допълнителен хардуер за целта.

Това може да спомогне за повишаване на ефективността, скоростта и възможностите за многозадачност, макар и само временно. Ще са налични три нива на корекции и потребителите ще могат да получат до 7GB допълнителна RAM.

Функцията RAM+ ще стане достъпна с юнската актуализацията и в момента се поддържа от сериите Reno5, OPPO A94 и OPPO A74. След като бъде изтеглен ъпдейта, просто трябва да посетите раздела About Phone в настройките, за да използвате технологията. Ще бъдете помолени да изберете нужното количество RAM и да рестартирате телефона си.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !